Foto's van de Zündapp Fabriek in München 2005:Bovenste bordje: "Magnesium vorsicht bei Löschen"

Trap opgang naar oude ingang aan Anzingerstrasse.De zeer bereidwillige "Hausmeister" opende voor ons de deuren van de voormalige fabriek waarvoor heel veel dank.De bouw van de hallen was zo gedaan middels de halfronde daken met schuine glaswanden om zo veel mogelijk lichtinval te verkrijgen.

Het laatste Zündapp in de fabriek gevonden: de doos boven de kachel !!Bedieningskasten van de spuiterij.Bedieningskasten magnesium installatie.Bedieningskast noodverlichting de accu's stonden nog om de hoek !!Toch nog een Roller gevonden in de fabriek het was een............. Simson !!!

Het kleine deurtje rechts is de doorgang naar de spuiterij geweest waar bij mogelijk aan het bordes het transportsysteem heeft gehangen.

Heden ten dage kun je binnen een ruime collectie aan troep vinden maar ook nog zeer mooie dingen zoals deze "pipo wagen" waar mijn zoon Sven zijn plaatsje heeft gevonden .Ook Zündapp karton blijft na 20 jaar " Immer Zuverlassig" !!Zoals u ziet is er niet zo heel veel meer over van het voormalige " Zündapp Werke München" het bezoek wat wij met zijn drieen Alfredo Verboom , Sven Wildeman en Tonny Wildeman hebben gedaan aan heeft ons desondanks een zeer voldaan gevoel gegeven en de huisbaas heeft ons verteld dat ze nog steeds geen overeenstemming hebben om het pand te gaan slopen of verkopen want ja er is natuurlijk ook zo'n 35 jaar productie en dus ook bodemvervuiling geweest welke er deels nog zit, want de slager die aan de overkant van de straat zijn winkeltje heeft met heerlijke producten vertelde dat men na de sloop van het kantoorgebouw en en de er direct achterliggende productie hallen de grond tot 8 meter diepte heeft moeten afgraven om op schone grond te komen. Men heeft om kosten te sparen voor het nieuwe pand er derhalve ook maar een parkeergarage onder gemaakt.

De foto's zijn in de volgorde geplaats zoals wij dit beleefd hebben en het eerste uitgangspunt was ook dat we het pand niet binnen konden komen dit is aan het einde wel gelukt.

Het mooiste aandenken wat er nog te vinden was dit bord van de spuiterij.

Last update: 06-08-2005

Pictures :©Tonny Wildeman All years